Staţiunea balneoclimaterică Băile Herculane

Băile Herculane este o staţiune balneoclimaterică situată în judeţul Caraş-Severin, în sud-vestul României fiind amplasată la 41 km nord-vest de oraşul Drobeta Turnu Severin judeţul Mehedinţi. Staţiunea Băile Herculane este atestată documentar din anul 153 după Hristos constituind un punct de atracţie permanent pentru puterea vindecătoare a apelor sale. Are apeducte şi băi şi izvoare termale de pe vremea romanilor. Frumuseţea locurilor unde este Staţiunea Băile Herculane nu poate fi descrisă în cuvinte, trebuie să mergeţi să vedeţi cu ochii dumneavoastră.

Indicaţii terapeutice

 • reumatism,
 • spondiloză,
 • redori articulare post traumatice,
 • artroză,
 • pareze, paralizii,
 • boli respiratorii şi cardiovasculare,
 • afecţiuni oculare
 • reumatism degenerativ
 • diabet zaharat
 • boli dermatologice
 • tulburări endocrine
 • ameliorarea durerilor de cap şi a insomniilor

Resursele de tratament

Staţiunea are ape minerale termale bicarbonate, clorurosodice, uşor sulfurate, calde. Sunt izvoare cu apa având o temperatură între 38 şi 53 grade Celsius, şi unele între 46 şi 56 grade Celsius.

Sunt cunoscute 16 izvoare cu ape termale, izvoare ce au o radioactivitate ridicată, putând fi comparate cu izvoarele din staţiunile Vichy şi Mont Dore.

În mod natural se face aeroionizare. Aeroionii pătrund în plămâni şi au acţiune directă asupra organismului.

Proceduri de tratament

Staţiunea este amenajată pentru tratament prin masaj, electroterapie, hidroterapie, recuperare funcţională, acupunctură şi altele.

Clima

În staţiune este un climat plăcut, cu influenţe mediteraneene.

Istoric

Băile Herculane au o istorie de aproape două mii de ani. Fiind aşezată pe frumoasa Vale a Cernei, are o poziţie pitorească şi se află la o altitudine de 160 m, pe aceeaşi paralelă a Globului Pământesc cu Nisa şi Veneţia.

Romanii sosiţi în Dacia au fost impresionaţi puternic de excepţionala calitate tămăduitoare a apelor din Valea Cernei, de aceea, au făcut un punct de atracţie important aici.

Din acele timpuri se păstrează băi, statui, monede, apeducte, semne de mulţumire aduse zeilor pentru faptul că s-au vindecat cu aceste ape.

Încă din secolul al 18-lea începe modernizarea Băilor Herculane, s-au construit edificii care sunt şi astăzi, iar cei ce vizitau şi-au spus impresiile, rămase în memoria timpului cum ar fi aceea exprimată de împăratul Austriei care a spus: „este cea mai frumoasă staţiune de pe continent”.

Unităţi de cazare şi tratament balnear

Cazare Băile Herculane - locuri de cazare in staţiunea Băile Herculane pe site-ul www.cazarevacanta.ro

Hotel Ferdinand vă stă la dispoziţie cu 5 apartamente şi 45 de camere duble orientate spre peisajul atrăgător al Văii Cernei.

Hotel Claudia *** se afla situat in partea de N-E a statiunii Baile Herculane, dispune de sala de fitnes , sala de tratament , sauna, piscina in aer liber, restaurant

Hotel Golden Spirit dispune de camere cu pat matrimonial, foarte confortabile.

Hotel Geta

Hotel Internaţional