Staţiunea balneoclimatică Băile Harghita

Informaţii generale

Staţiunea Băile Harghita, localitate balneoclimaterică montană, se află la 20 km distanţă  de Miercurea Ciuc, în judeţul Harghita, este cunoscută pentru mofetele de aici, pentru apele minerale vindecătoare şi pentru condiţii favorabile sporturilor de iarnă.

Bãile Harghita, a devenit un centru preferat al iubitorilor sporturilor de iarnã, datoritã condiţiilor favorabile de zãpadã.

Băile Harghita sunt aşezate la peste 1300 m în munţi într-un peisaj de vis, şi are multe posibilităţi de odihnă şi tratament. La Băile Harghita, se ajunge pe Drumul naţional 13A, şi apoi pe drumul judeţean 138A.

Indicaţii terapeutice

Afecţiuni cardiace,
Boli ale sistemului circulator
Oboseală cronică

Resurse de tratament

Mofete,  ape minerale vindecătoare, Un climat natural relaxant ca un medicament
Mofetele sunt solfatariene iar apele minerale carbogazoase cu o compozţie chimicã benefică.

Tratamente

  • Inhalaţii
  • Cura internã şi externã cu ape minerale, condiţii de relaxare şi odihnă deosebite.

Istoric

Izvoarele şi mofetele s-au descoperit din secolul IX.  De la începutul secolului XX această staţiune este de renume în Transilvania.Băile Harghita s-au mai numit şi Băile Ciceu  pentru că localitatea Bãile Harghita, din punct de vedere administrativ, a fost parte a comunei Ciceu, din anul 1898 pânã la primul rãzboi mondial. De aici provine numele de Bãile Ciceu. Este o localitate balneoclimatericã, montanã, iar la momentul actual aparţine de Miercurea Ciuc.
În anul 1947 s-a modernizat un drum forestier care a  ajutat dezvoltarea staţiunii pentru că a fost legată de drumul naţional.

Atracţii turistice

Statiunea Băile Harghita dispune de mai multe pârtii amenajate, cu teleferic, iar unele au instalaţie de nocturnă.

Unităţi de tratament balnear

Pensiunea Pokat

http://www.pokatresort.ro/main.php?lang=ro